• phone_android 018/ 257-525; 257-565; 257-532; 257-037; 515-048
  • mail_outline info@trznicanis.rs, kabinet@trznicanis.rs
language

Одлука о поступању запослених у ЈКП “Тржница” Ниш и корисника пијачних услуга-продаваца и купаца у циљу спречавања и заштите од вируса Covid19

  • person
  • access_time 07.07.2020

На основу члана 9. Одлуке о организацији и функционисању цивилне заштите на териорији Града Ниша( “ Службени лист Града Ниша” бр.38/11), и Одлуке Градског штаба за ванредне ситуације Града Ниша и члана 37.Статута ЈКП "Тржница “ Ниш, а у циљу спречавања ширења корона вируса, доносим следећу:

 

О Д Л У К У

о поступању запослених у ЈКП “Тржница” Ниш и корисника пијачних услуга-продаваца и купаца у циљу спречавања и заштите од вируса Covid19

 

Обавезују се запослени у Сектору пијачне управе, као и остали запослени који су распоређени по другим радним местима и у другим Секторима предузећа, да у циљу заштите и спречавања ширења корона вируса предузму следеће мере:

 

-Обавезно је коришћење заштитне маске уз одржавање минималне дистанце од 2 метра;

-Окупљање у затвореном простору ограничава се на максимално 100 особа уз минимално 4 квадратна метра површине по особи уз поштовање дистанце од најмање 2 метра и обавезно коришћење заштитне маске;

-Обавезна је употреба заштитне маске на свим пијацама.Ово се односи на продавце, купце и запослене у ЈКП “ Тржница “ Ниш;

-Прскање корисника дезинфекционим средствима;

-Контролисање поштовања социјалне дистанце између продаваца-купаца, односно купаца-купаца;

-Обављање и осталих послова и извршавање радних задатака на пијаци у циљу боље организације и рада на пијаци и у договору са управником пијаце и Руководиоцем Сектора пијачне управе.

-У затвореним продајним објектима (локалима) број потрошача се ограничава на најмање 6 м2 корисне површине односно највише 2 купца у локалу.

-У затвореним продајним објектима (халама за продају млечних производа) број потрошача се ограничава на најмање 6 м2 корисне површине.

-Окупљање на отвореном простору ограничава се на максимално 500 особа уз поштовање минималне дистанце од 2 метра;

-Обавезна је дезинфекција пијачног простора;

 

ЈКП “ Тржница “ Ниш треба током радног времена пијаца да обезбеди рад служби које ће пратити да ли се учесници у купопродаји придржавају прописаних мера( заштитна опрема) и да ли се поштује социјална дистанца међу купцима.

Пажњу треба обратити и на поштовање социјалне дистанце на улазима у пијацу.

 

Како би се обезбедило поштовање социјалне дистанце, број купаца који истовремено бораве на пијаци треба ограничити у складу са важећим препорукама, а у зависности од величине простора на којем се одвија продаја.

Препорука је и да на сваком продајном простору ( тезга, расхладна витрина ) ради само један продавац.

Такође, за рад пијаца током епидемије корона вируса COVID-19 треба обезбедити и свакодневно чишћење и дезинфекцију,као и чишћење свих радних површина на пијацама ( тезге, расхладне витрине и сл.) и редовно уклањање комуналног отпада.

 

ЈКП „ Тржница „ Ниш апелује и подсећа још једном колико је због брзог и лаког ширења корона вируса важна превенција, јер само заједничким снагама и међусобном координацијом, као и до сада, можемо помоћи у спречавању ширења овог вируса.

 

 

У Нишу, дана 06.07.2020. године

ЈКП „ Тржница „ Ниш

Директор

Горан Ђорђевић, дипл.инж.елек.

 

 

keyboard_arrow_left Претходна Наредна keyboard_arrow_right

Контакт инфо

Управа
  • Адреса: Ђуке Динића 4
  • Телефон: 018/ 257-525; 257-565; 257-532; 257-037; 515-048
  • Факс: 018/ 257-525; 257-565;
Комерцијала
  • Адреса: Ђуке Динић 4
  • Телефон: 018/ 513-596

Горан Ђорђевић

Директор ЈКП

mail_outline
keyboard_arrow_up
item

din.