• phone_android 018/ 257-525; 257-565; 257-532; 257-037; 515-048
 • mail_outline info@trznicanis.rs, kabinet@trznicanis.rs
language

Контакт инфо

Управа
 • Адреса: Ђуке Динића 4
 • Телефон: 018/ 257-525; 257-565; 257-532; 257-037; 515-048
 • Факс: 018/ 257-525; 257-565;
Комерцијала
 • Адреса: Ђуке Динић 4
 • Телефон: 018/ 513-596

DOGAĐAJI

 • person
 • access_time 08.03.2021

Настављена дезинфекција пијачног простора и продајних тезги на пијацама

У циљу сузбијања и заштите од пандемије вируса „COVID-19“, директор ЈКП „Тржница“ Горан Ђорђевић дао је налог да се дезинфикују све пословне просторије у обе управне зграде, укључујући и канцеларије у млечној хали. Такође, настављена је дезинфекција пијачног простора и продајних тезги на следећим пијацама: Дурлан-башта, Палилула и Бубањ. Све ће се то радити сопственим снагама и средствима, која су адекватна за тај начин заштите здравља радника. 

 • person
 • access_time 05.03.2021

Спроведена дезинфекција пијачног простора и продајних тезги на пијацама

У циљу заштите продаваца и купаца на пијацама од могућности заразе вирусом COVID-19, вечерас је ЈКП „Тржница“ Ниш спровела дезинфекцију пијачног простора и продајних тезги на следећим пијацама: Криве ливаде, Тврђава и Цветна пијаца. У најкраћем временском периоду извршиће се дезинфекција и на осталим пијацама у граду. Овим путем обавештавамо грађане да пијаце представљају најсигурнија продајна места за снабдевање исправним и свежим намирницама. Подсећамо да је обавезно ношење заштитних маски приликом уласка на пијаце. Још једном молимо све запослене, закупце на тезгама и наше драге купце, да се придржавају мера превенције и заштите, како би сачували своје и здравље других.

 • person
 • access_time 03.03.2021

Видљиви ефекти обимнијег сређивања простора Дурланске пијаце

Опсежније активности на преуређењу простора Дурланске пијаце, које је недавно покренула Градска општина Пантелеј у сарадњи са ЈКП Тржница и уз подршку градског руководства, приведене су завршној фази, постављањем обновљених општинских тезги на новоформираном слободном простору дуж ободне стране пијаце, према Књажевачкој улици. До сада је постављено петнаест тезги са  излагачко-продајном наменом, претежно за цвећарску и занатску производњу а преостале, у приближном броју, биће уступљене удружењима грађана која се баве неговањем старих заната, израдом рукотворина и производа домаће радиности као и очувањем вредности традиционалне културе овог краја. Поводом ових завршних активности, председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић, чланови општинског руководства и ресорни градски већник, Мирослав Ђокић обишли су простор Дурланске пијаце, у настојању да се са грађанима и корисницима овог пијачног простора сагледају актуелни ефекти сређивања и могућности додатног унапређења комплетног комплекса пијаце. Поред видљивог учинка око обезбеђеног паркинга, са додатним паркинг местима за власнике локала, продавце и купце, као и нових корпи за отпатке које је поставила ЈКП „Медијана“ на ободу пијаце, заједничка процена је да сви иновирани и униформно дотерани штандови буду трајно стационирани на главном прилазу пијаци, у виду сталне изложбено-продајне поставке која би у перспективи могла бити и део туристичке понуде Општине Пантелеј, као препознатљивог „чувара традиције“.

 • person
 • access_time 08.02.2021

Интензивне активности на уређењу простора Дурланске пијаце

Иницијатива Градске општине Пантелеј за решавање испољених проблема Дурланске пијаце, са којима се дуготрајно суочавају власници локала, продавци и купци, улази у фазу практичне реализације кроз припремне радове чије је извођење започето на постојећем простору пијаце. Тренутно је актуелно измештање постојећих општинских тезги и померање пијачне ограде према унутрашњости отвореног простора пијаце, на чему су интензивно ангажоване општинске службе и техничке екипе ЈКП Тржница. Ово својеврсно рашчишћавање и ослобађање простора у линији Књажевачке улице, које обезбеђује пристојно уређен приступ пијаци из правца главног прилаза, биће завршено у најкраћем року, како би већ наредних дана уследило формирање паркиралишта и обележавање нових паркинг места у простору око саме пијаце.

 • person
 • access_time 06.10.2020

Кванташка пијаца на новој локацији

Директор ЈКП "Тржница" Ниш Горан Ђорђевић започео је разговоре са градоначелницом Ниша и њеним сарадницима о измештању Кванташке пијаце са садашње локације на нову локацију у западном делу општине Палилула. На састанку је договорено покретање процедуре за прибављање земљишта за потребе Кванташке пијаце, израде Елабората оправданости и њено инфраструктурно опремање. До планиране локације ће се лакше долазити са аутопута, а дистрибутерима пољопривредних производа биће олакшан приступ, па и оним који своје производе довозе шлеперима са југа Србије или чак и иностранства. Председник општине Палилула Братислав Вучковић рекао је да би Кванташка пијаца била велики искорак за ту општину у развојном смислу. На састанку су разматране могућности пресељења Велике пијаце, као и изградња нових зелених пиајца на подручју, на пример, Сомборског булевара или Ледене стене, где су исказане потребе за ову врсту услуга. Састанку су присуствовали ресорни већници, представници Завода за урбанизам, КЛЕРП-а, надлежних секретаријата Градске управе Града Ниша, Службе за катастар непокретности и Правобранилаштва града Ниша.

 • person
 • access_time 15.07.2020

Дезинфиковане пословне просторије Тржнице

У циљу сузбијања и заштите од пандемије вируса „COVID-19“, директор ЈКП „Тржница“ Горан Ђорђевић дао је налог да се дезинфикују све пословне просторије у обе управне зграде, укључујући и канцеларије у млечној хали. Све ће се то радити сопственим снагама и средствима, која су адекватна за тај начин заштите здравља радника. Оваква „акција“ ће бити редовна у наредном периоду, и трајаће до званичног завршетка пандемије. Још једном молимо све запослене, закупце на тезгама и наше драге купце, да се придржавају мера превенције и заштите, како би сачували своје и здравље других.

Горан Ђорђевић

Директор ЈКП

mail_outline
keyboard_arrow_up
item

din.